Web Tasarım Ankara

KTÜ VAKFI “SOHBET KONFERANS” ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

Ülke sorunlarına duyarlı bir anlayış ve üye yapısına sahip olan KTÜ vakfı içinde yaşadığımız dünyanın, bölgenin ve ülkenin gün geçtikçe ağırlaşan sorunlarını konunun uzmanları ile irdelemek için “sohbet konferans” etkinlikleri yapıyor.

Bu etkinlikte, belirlenen konular ve konuşmacılar cep mesajlarıyla Ankara’daki üyelere bildiriliyor. Konuya ilgi duyanların katılımıyla yakın ve sıcak bir sohbet atmosferinde gerçekleştirilen toplantılarda konuk konuşmacı konusunu anlatıyor, sonra da katılımcılar hem konuya ilişkin kendi görüşlerini anlatıyor, hem de istiyorsa sorularını soruyor. Böylece yoğun ve derinlikli bir düşünce atmosferi oluşuyor. Genellikle de bu atmosferde bir düşünce fırtınası meydana geliyor.

2004 Yılında gerçekleştirilen sohbet konferansların konuları ve konuşmacıları şunlardır:

KONU : IRAK, KIBRIS VE TÜRKİYE.

KONUŞMACI : Osman ÖZDEN ASAM Genel Sekreteri

KONU : DÜNYA VE TÜRKİYE

KONUŞMACI : Prof. Dr.Anıl ÇEÇEN

KONU : KIBRIS VE TÜRKİYE

KONUŞMACI : Prof. Dr. Osman Osman Metin ÖZTÜRK

KONU : MEMUR SORUNLARI VE KAMU YÖNETİMİ YASASI.

KONUŞMACI : KAMUSEN Genel Başkanı Bircan AKYILDIZ

KONU : İNSAN VE HAKLARI

KONUŞMACI : Türk Dünyası İnsan Hakları Genel Başk. Abdullah BUKSUR

KONU : TÜRK TELEKOMUN DÜNÜ VE BUGÜNÜ

KONUŞMACI : TT Eski Genel Müdürü İbrahim Hakkı ALPTÜRK

KONU : MİSYONERLİK FAALİYETLERİ.

KONUŞMACI : Prof.Dr. Mustafa ERDEMLİ

KONU : TÜRKİYE’NİN ETNİK YAPISI.

KONUŞMACI : Dr. Tayyar ÖNDER

KONU : ALEVİ SÜNNİ SORUNU.

KONUŞMACI : Dr. Abdül Kadir SEZGİN

KONU : TÜRKİYE’NİN JEOSTRATEJİSİ VE AB.

KONUŞMACI : Em.Orgeneral Suat İLHAN

KONU : KIBRIS VE AB

KONUŞMACI : Doç.Dr. Hasan ÜNAL

KONU : KÜRESELLEŞME VE MİLLİ KÜLTÜR.

KONUŞMACI : Prof. Dr. Öcal OĞUZ

KONU : ABD’NİN BÜYÜK ORTA DOĞU PROJESİ VE TÜRKİYE.

KONUŞMACI : Prof. Dr. Özcan YENİÇERİ

KONU : TÜRK DIŞ POLİTİKASINDA SON GELİŞMELER

KONUŞMACI : TUSAM Başkanı Dr. Şenol KANTARCI

KONU : AVRASYA EKSENİNDE ENERJİ STRATEJİLERİ VE TÜRKİYE.

KONUŞMACI : BOTAŞ Gen Müd.Yard. Nadir BIYIKOĞLU

KONU : SABATEYİSTLER VE DÖNMELER.

KONUŞMACI : Prof.Dr. Abdurrahman KÜÇÜK

KONU : KÜRESEL EMPERYALİZMİN ILIMLI İSLAM PROJESİ KONUŞMACI : Prof. Dr. Hasan

2005 YILI

KONU : SON GELİŞMELER IŞIĞINDA AB VE TÜRKİYE İLİŞKİLERİ.

KONUŞMACI : Em. Kur. Albay. Ömer Faruk TAŞÇIOĞLU

HABER

AZERBAYCAN DİASPORASI HEYETİ VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

Güney ve Kuzey Azerbaycan’da yaşayan Türklerin yurt dışında kurdukları ve uluslar arası bir çok etkinlikle davalarını bütün dünyaya anlatmaya çalışan Azerbaycan heyeti vakfımızı ziyaret etti. Kendileri, kuruluşları, amaçları ve çalışmaları hakkında bilgi vermek ve Türkiye’deki Sivil Toplum Kuruluşlarıyla tanışmak amacıyla yola çıktıklarını söyleyen heyet kalabalık bir dinleyici topluluğuna hitap ettiler. Söz konusu heyet “ Amaçlarının İran’da esaret altında yaşayan 35 milyon Türkün bağımsızlığını sağlamak ve Kuzeydeki Azerbaycan ile birleşmek” olduğunu ifade etti. Böylece Birleşmiş ve Bütünleşmiş Azerbaycan Türk Devletini kurmayı hedeflediklerini bu konuda olgunlaşan ortamdan faydalanmak istediklerini belirttiler.

Toplantıya katılan dinleyicilerin sorularını da cevaplandıran heyet “ Şii Suni bölünmüşlüğünü aştıklarını ve ABD’nin bölgede oluşturmaya çalıştıkları Büyük Orta Doğu Projesinde asla işbirlikçi bir yaklaşım içinde olmayacaklarının da altını çizdiler. 15.5.2007

Hiç Yorum Yapılmamış. İlk yorumu siz yapın...